Moves Maasland Fysio- en Manueel therapie

Manuele Therapie

Onze geregistreerde Manueel Therapeut (SOMT) en fysiotherapeut Willeke van der Linden heeft al jarenlange ervaring. Haar specialisatie is het behandelen van nek-  en schouderklachten. Daarnaast is zij Pilates-docent in Maasland.

Manuele therapie is een vorm van behandeling van functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. Bij deze therapie wordt na een klinisch onderzoek van het bewegingsapparaat getracht functiestoornissen in de gewrichten van de bewegingsketens van het menselijk lichaam op te heffen  of te verminderen door te  mobiliseren en/of te manipuleren.

Met u zal worden gezocht naar de aanleiding voor het ontstaan van de klachten. Waar is de écht pijnlijke plek? Beweegt u onvoldoende? Of belast u uw rug misschien verkeerd of te veel? Met het advies en de gerichte oefeningen van de therapeut kunt u zelf aan de slag.

Het doel van de behandeling is tweeledig: herstel en voorkomen dat uw klachten in de toekomst terugkomen. Gewoonlijk is een beperkt aantal zittingen voldoende. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten veelal door de verzekeraar voorgoed.