Moves Maasland Fysio- en Manueel therapie

Dry Needling

Sinds een aantal jaar wordt dry needling toegepast bij een groot aantal van onze patiënten. Deze zeer effectieve behandelmethode wordt in onze manueel- en fysiotherapeutische behandeling geïntegreerd met snelle resultaten tot gevolg.

Dry-Needling Moves Maasland

Al onze therapeuten zijn ervaren in het toepassen van Dry Needling. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Medical Taping

Wij zijn ervaren in het gebruik van Cure Tape en heeft hier zeer positieve ervaringen mee. Cure Tape is een elastische tape en wordt gebruikt volgens het Medical Taping Concept. De Cure Tape remt niet in beweging (zoals de witte sporttape) en mag nat worden.

Indicaties
Cure Tape is o.a. effectief bij het behandelen van (sport)blessures, overbelastingsklachten, houdingscorrectie, RSI-klachten, tennis- of golfelleboog, hoofdpijnklachten en schouderklachten.

Effecten
De volgende resultaten worden geboekt met taping:

  • Spierfunctie verbeteren
  • Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
  • Pijndemping
  • Ondersteunen gewrichtsfunctie (o.a. vergroten van de stabiliteit)