Kinderfysiotherapie

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier.

Soms kan een kind wat meer moeite hebben om mee te komen op motorisch gebied ten opzichte van leeftijdsgenootjes. Als er sprake is van een aangeboren afwijking, een vertraging in de motorische ontwikkeling, of bij andere problemen en blessures kan de kinderfysiotherapeut helpen.

Kinderfysiotherapie

Susanne behandelt als gespecialiseerd kinderfysiotherapeut kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Samen kijkt ze naar het probleem en of dit binnen de ontwikkelingsleeftijd valt. Aan de hand van de hulpvraag en na onderzoek bedenkt ze hier in overleg een passend behandelplan voor, passend bij de leeftijd van het kind.

Voor welke problemen kan je naar de kinderfysiotherapeut

  • Baby’s. Denk hierbij aan een voorkeurshouding, een vertraagde motorische ontwikkeling of billenschuiven en nog niet willen lopen.
  • Peuters en kleuters. Op deze leeftijd wordt er motorisch meer van kinderen gevraagd. Hier kan het opvallen dat kinderen moeite hebben met bijvoorbeeld fijn motorische taken, fietsen, lopen, traplopen etc.
  • Basisschool/middelbare leeftijd. Het kind gaat steeds meer fijn motorische taken leren zoals schrijven. Sommige kinderen komen niet goed mee met schrijven. Maar denk hierbij ook aan groei gerelateerde pijnklachten, niet goed mee kunnen komen met gym of sportblessures.

Sinds 2019 is Susanne afgestudeerd als Master kinderfysiotherapie. Susanne heeft een passie voor werken met kinderen. Naast het zijn van kinderfysiotherapeut, geeft ze ook turnlessen bij haar oude turnvereniging. Dit vult elkaar uitstekend aan, je leert goed kijken naar beweging bij kinderen. Niets is zo fijn als een kind dat plezier heeft in zijn dagelijkse bewegingen. Het is dan ook heel fijn om kinderen hierin te kunnen en mogen begeleiden.