Specialisaties

Hieronder is een overzicht van de belangrijkste aandachtsgebieden van Praktijk MoVeS Manuele Therapie en Fysiotherapie in Maasland.

bekken

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

Ben je zwanger of zwanger geweest en heb je pijn in rug, bekken, rond het schaambot, de liezen, het heiligbeen, de bil of het bovenbeen?

Er is iets aan te doen!

Onze praktijk is nageschoold in zwangerschap en vrouwenklachten. We werken volgens de succesvolle methode van Cecile Röst en heeft veel ervaring met deze problematiek. Bekijk voor meer informatie over deze succesvolle methode het filmpje hiernaast of kijk op deze website.

Een paar behandelingen zijn vaak voldoende om de pijn sterk te verminderen en dagelijkse activiteiten weer op een acceptabele manier te kunnen uitvoeren.
Soms heeft een zwangere vrouw een andere oorzaak van de pijnklachten, zoals een afwijking in de rug, een hernia bijvoorbeeld. Wij doen altijd eerst een lichamelijk onderzoek om andere oorzaken uit te sluiten of op tijd door te verwijzen naar een medisch specialist.

Kijk voor meer informatie over de therapie naar onderstaande video of ga naar www.bekkentherapie.nl

mt

Manuele Therapie

Onze geregistreerde Manueel Therapeut (SOMT) en fysiotherapeut Willeke van der Linden heeft al jarenlange ervaring. Haar specialisatie is het behandelen van nek-  en schouderklachten. Daarnaast is zij Pilates-docent in Maasland.

Manuele therapie is een vorm van behandeling van functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. Bij deze therapie wordt na een klinisch onderzoek van het bewegingsapparaat getracht functiestoornissen in de gewrichten van de bewegingsketens van het menselijk lichaam op te heffen  of te verminderen door te  mobiliseren en/of te manipuleren.

Met u zal worden gezocht naar de aanleiding voor het ontstaan van de klachten. Waar is de écht pijnlijke plek? Beweegt u onvoldoende? Of belast u uw rug misschien verkeerd of te veel? Met het advies en de gerichte oefeningen van de therapeut kunt u zelf aan de slag.

Het doel van de behandeling is tweeledig: herstel en voorkomen dat uw klachten in de toekomst terugkomen.Gewoonlijk is een beperkt aantal zittingen voldoende. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten veelal door de verzekeraar voorgoed.

DN

Dryneedling

Sinds een aantal jaar wordt dry needling toegepast bij een groot aantal van onze patiënten. Deze zeer effectieve behandelmethode wordt in onze manueel- en fysiotherapeutische behandeling geïntegreerd met snelle resultaten tot gevolg.

Al onze therapeuten zijn ervaren in het toepassen van Dry Needling. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.
Meer informatie voor patiënten vindt u hier.

tape

Medisch Tapen

Wij zijn ervaren in het gebruik van Cure Tape en heeft hier zeer positieve ervaringen mee. Cure Tape is een elastische tape en wordt gebruikt volgens het Medical Taping Concept. De Cure Tape remt niet in beweging (zoals de witte sporttape) en mag nat worden.

Indicaties
Cure Tape is o.a. effectief bij het behandelen van (sport)blessures, overbelastingsklachten, houdingscorrectie, RSI-klachten, tennis- of golfelleboog, hoofdpijnklachten en schouderklachten.

Effecten
De volgende resultaten worden geboekt met taping:
  Spierfunctie verbeteren
  Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
  Pijndemping
  Ondersteunen gewrichtsfunctie (o.a. vergroten van de stabiliteit)

Kijk voor meer informatie: www.fysiotape.nl

Röst Therapy

Bekijk dit filmpje voor een indruk van de succesvolle Röst Therapy bij bekkenklachten.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress