MoVeS, Manuele Therapie en Fysiotherapie

MoVeS is een moderne praktijk voor Manuele Therapie en Fysiotherapie. De praktijk in Maasland wordt gerund door Willeke van der Linden (manueel therapeut). Bij MoVeS is tevens Susanne Geers (fysiotherapeut / kinderfysiotherapeut i.o.) werkzaam.

MoVeS biedt zorg die voldoet aan hoge kwaliteitsnormen. De zorg voor de patiënt staat centraal door middel van constante evaluatie en wordt waar nodig aangepast. Evaluatie vindt plaats samen met de patiënt tijdens de behandeling en door middel van het uitvoeren van een tevredenheidsonderzoek aan het einde van de behandelepisode.

De naam MoVeS staat voor de kernwoorden Motoriek, Verandering en Stabiliteit. Moves betekent in het Latijn: jij beweegt.

 

9860627_s

Motoriek

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Goede motoriek is alleen mogelijk met een optimaal functionerend zenuwstelsel, normale beweeglijkheid in alle gewrichten en juist gebruik van spieren. Meestal maakt men onderscheid tussen grove motoriek en fijne motoriek. Problemen in de motoriek kunnen behandeld worden door een fysiotherapeut of manueel therapeut.

10652463_s

Verandering

Het menselijk lichaam is voortdurend aan het veranderen. Het past zich aan nieuwe impulsen en situaties aan. Therapeuten helpen kinderen en volwassenen bij het vinden van de juiste wegen naar klachtenvrij en goed bewegen.

Stabiliteit

Onze therapeuten werken toe naar stabiele, evenwichtige bewegingspatronen. Het voorkomen van steeds terugkerende klachten vinden wij van het grootste belang. Het hervinden van stabiliteit speelt hierin een sleutelrol.

De Fysiotherapeut

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging. Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje vervangen, ondanks uw astma. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of uw chronische ziekte… Herkenbaar?

U vraagt zich af hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zo goed mogelijk blijft bewegen ondanks uw chronische ziekte. De fysiotherapeut helpt u te (blijven) bewegen. Klik hier voor meer informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen.

 

Manuele Therapie

Manuele therapie is een vorm van behandeling van functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. Bij deze therapie wordt na een klinisch onderzoek van het bewegingsapparaat getracht functiestoornissen in de gewrichten van de bewegingsketens van het menselijk lichaam op te heffen  of te verminderen door te  mobiliseren en/of te manipuleren.

Met u zal worden gezocht naar de aanleiding voor het ontstaan van de klachten. Waar is de écht pijnlijke plek? Beweegt u onvoldoende? Of belast u uw rug misschien verkeerd of te veel? Met het advies en de gerichte oefeningen van de therapeut kunt u zelf aan de slag.

Het doel van de behandeling is tweeledig: herstel en voorkomen dat uw klachten in de toekomst terugkomen.Gewoonlijk is een beperkt aantal zittingen voldoende. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de kosten veelal door de verzekeraar voorgoed.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress